Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Brightmorningdew

 In Blog, Detox Diaries

sVorige week waagde ik mij dan aan dat gene waarvan ik dacht dat ik het nooit zou gaan doen, een detox kuur. Leven op sap op daarna je schoner en energieker te voelen, ik vond het onzin en deed er dus nooit aan mij. Tot ik in aanraking kwam met Juiz~S en hun “juice till dinner” concept. Hiermee zou je alle voordelen hebben van het detoxen terwijl je ‘s avonds nog een maaltijd mag eten. Ik had al dagelijkse verslagen (dag 1, dag 2, dag 3) maar vandaag wil ik met jullie de conclusie van deze 3 dagen detox delen, vind ik het nog steeds onzin?

JUIZ~S TILL DINNER, HET CONCEPT

Voor deze detox ging ik 3 dagen het “juice till dinner” programma volgen. Dit hield in dat ik 3 dagen lang tot het avond eten alleen maar zou leven op “juice” voor de avond maaltijd kon ik kiezen uit een aantal heerlijke maaltijden uit het recepten boek. Benieuwd wat daar allemaal instond? Het recepten boek kun je ook hier online vinden. De recepten die ik probeerde vond ik allemaal heerlijk en ga ik ook zeker nog eens buiten de detox om maken!

HET AFBOUWEN

Bij Juiz~S raden ze je aan om een aantal dagen voor je detox al af te bouwen zodat de klap van het niet (of in mijn geval weinig) eten niet zo hard aankomt en om je lichaam beter voor te bereiden. Het beste is om minimaal 2 dagen van te voren al af te bouwen en lichter te eten, vlees te schrappen en vooral veel groente te consumeren. Helaas ben ik eigenwijs en at ik wél vega maar niet echt heel veel minder, nee misschien at ik zelfs nog wel meer dan normaal. Hier werd ik tijdens de detox dan ook wel voor gestraft. De gewoonte om te eten was op sommige momenten zo sterk dat ik het bijna niet kon onderdrukken. Op 1 choco pinda na is het mij wel gelukt maar ik vond het ontzettend pittig. Ik denk dat wanneer je netjes afbouwt dit gevoel minder sterk aanwezig is.

TIJDENS DE KUUR

Hoe het mij precies verging tijdens de kuur kun je al in mijn updates lezen, ik zal jullie dus niet te veel vervelen met de details ;)! Wel wil ik meegeven dat de juice till dinner heel goed te combineren is met een drukke baan. Ik was zelf namelijk bang dat ik té slap zou zijn om mijn werkzaamheden goed te verrichten maar niets was minder waar. Ik was allicht wat prikkelbaarder dan normaal maar verder merkte ik niets van een gevoel van slapte of verlies van concentratie. Helaas had ik niet het “hyperfocus” gevoel dat andere mensen tijdens een detox wel eens krijgen maar het viel verder absoluut niet tegen.

Dat betekent overigens niet dat de kuur makkelijk is. Nee het is zeker een pittige kuur die je flink met je neus op de feiten drukt wat betreft je eetgedrag. Doordat je niet eet is het makkelijk om de onnodige eet impulsen en momenten te identificeren en om eens na te denken waarom je op zo’n moment wil eten. Ik eet vaak uit gewoonte, verveling of als ik even vastloop op mijn werk. Het is alsof ik het bereiden en kauwen van voedsel als een korte pauze zie waarna ik weer kan nadenken. Tijdens de detox ging ik op dit soort momenten even naar buiten of ik nam een korte pauze door even op mijn telefoon iets anders te gaan doen. Ik heb daardoor dus geleerd dat ik toch echt nog een emotionele band heb met eten. Dit wil ik ook zeker in de komende weken gaan aanpakken.

DE OPBOUW

Na de 3-dagen detox wil je het liefst direct je storten op al het lekkers dat je de afgelopen dagen hebt moeten missen. DOE DIT NIET!! Ik ontbeet braaf met een smoothie maar bij de lunch ging het al mis. Ik maakte voor mezelf een lekker dik belegde boterham en at er een paar spelt/kaas koekjes achteraan.. gevolg? Extreme steken in mijn darmen… dit was dus niet echt heel verstandig. Het diner heb ik daarna dus maar rustig gehouden net als het eten op zondag. Zondag avond ging ik echter weer uiteten en daar heb ik gewoon lekker van genoten. Gelukkig was mijn lichaam toen al weer herstelt en heb ik nergens meer last van gehad.

UITKOMST

Wat heb ik persoonlijk aan deze 3-dagen detox gehad? Heb ik er überhaupt wat aan gehad? En was er enig “resultaat”? Als het gaat om gewicht of lichaamsverandering dan natuurlijk weinig. In 3 dagen valt er weinig echt af te vallen (ik was 2 kilo kwijt maar het meeste daarvan is natuurlijk water). Wel heeft het een positievere mindset achter gelaten. Ik voelde mij lichter en ik heb nu nog beter zicht op waarom ik bepaalde keuzes maak met betrekking tot eten. Ook is mijn huid aanzienlijk verbetert en ik heb die drie dagen dieper geslapen dan dat ik de afgelopen maanden voor mogelijk hield. Of dit allemaal komt door de detox? Ik kan het natuurlijk niet wetenschappelijk bewijzen maar ik denk dat het er zeker een aandeel in heeft.

Ik zou zelf deze detox dan ook aanraden om je eens bewust te worden van je eigen eetpatroon en valkuilen. De sereniteit van het niet eten geeft je namelijk de ruimte om jezelf op dat gebied eens goed onder de loep te nemen. Het is ook een ideaal middel om je nieuwe gezonde leven een kickstart te geven. Of ik het nog eens zou doen? Ja! Alleen al om te kijken of mijn relatie met voeding veranderd is over een tijd en om te zien of alle andere positieve effecten ook echt door de detox kwamen…!

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuursapkuur