Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Blog ~ www.getoutofyourfatsuit.nl

 In JUIZ~S in de media

Ik ben niet vies van een detoxje. Al eerder leefde ik een hele week op enkel vloeibaar, ik heb wel eens de vrij heftige leverflush gedaan en nu probeerde ik de driedaagse sapkuur van Juizs. Ik voel me daarna altijd erg gezond en schoon, fijn om je gezonde habbits weer even strak aan te draaien dus ook deze keer had ik er weer zin in!

Wat ik me vooral herinner aan die eerste detox ooit, is dat ik voornamelijk honger had. Ik reed toen voorbij de loempia kraam in de stad en ik zou bijna gestopt zijn om het hele assortiment van die Aziaat leeg te kopen. Bij de JUIZS till dinner kuur die ik nu gedaan heb mocht ik ’s avonds wel eten. Geen loempia’s of ander ongezonds, maar blij dat ik was! Ik moet ook zeggen dat ik deze kuur dan ook echt heel easy vond, heel erg goed vol te houden.

De sapjes werden bevroren geleverd op je eigen gekozen tijdstip. Ik vond dit heel praktisch! Per dag vier sapjes en een detox water, dus al die 15 flesjes gingen direct mijn koelkast in.

De eerste ochtend besefte ik meteen hoeveel ik op een dag wel niet aan eten denk. Ik werd wakker en ik zat meteen te bedenken wat ik eens lekker kon gaan eten. Ohnee. Dat hoeft dus niet. Dat maakt zo’n detox ook meteen heel praktisch; gewoon vier flesjes per dag en that’s it. ’s Avonds maak je een receptje uit het e-book wat je erbij krijgt of je maakt een eigen groentesoepje of frisse salade.
Daarnaast is het de bedoeling dat je veel water of thee drinkt. Ik heb vooral veel thee gedronken met citroen en gember, dat vind ik lekker en ook wel detox-achtig.

Tijdens de detox dus vooral veel groentes. Vis, vlees, zuivel werd volledig geskipt. In de sapjes zit vooral veel groente en een klein beetje fruit. Het is wel aan te raden de sapjes op tijd uit je koelkast te halen. Mijn eerste twee sappen op de eerste dag waren nog een tikkie bevroren.

Per dag kreeg je vier verschillende sapjes; een met spinazie, met basilicum, rode bietjes en wortel. In deze volgorde heb ik de sapjes ook alle drie dagen genomen, maar je kan zelf wisselen. Het sapje met basilicum was niet helemaal mijn smaak, maar de andere sappen vind ik allemaal erg lekker. Vooral de rode biet was mijn favoriet, maar smaak is natuurlijk heel persoonlijk.

De eerste dag heb ik wat honger gehad, maar dat was de tweede dag al helemaal over. In de avonden kreeg ik wat hoofdpijn en ik dacht dat het kwam door de detox, maar ik had Lowlands gehad het weekend daarvoor en vriendinnen hadden daar ook last van. Gewoon nog een beetje festival in mijn lijf misschien? Ik vond het wel heel fijn dat ik na zo’n feestweekend zo gezond bezig was, alsof ik alle afvalstoffen ineens kwijt zou raken. Verder heb ik heeeerlijk geslapen tijdens de detox, je huid straalt altijd wat meer dan anders en je voelt je fris en schoon.

Ik geloof niet dat je zo’n detox moet doen om af te vallen. Na 3 dagen ga je weer rustig opbouwen met eten en dan doe je weer ‘normaal’. Natuurlijk heb je na drie dagen sap een wat plattere buik dan anders, want je hebt immers minder calorieën binnen gekregen dan normaal. Ik geloof wel dat het heel goed is om te ‘resetten’. Ik besef me na zo’n detox steeds weer op hoe weinig ik ook goed kan functioneren en hoeveel ik op een dag wel niet aan eten denk. En als je eenmaal in zo’n positieve, gezonde flow zit is het ook makkelijker om dat goed vol te houden.

Al met al; aanradertje! Prijstechnisch goed te doen, geen afwas, niet na hoeven denken wat je eet op een dag, gezonde flow, platte buik, stralend huidje. Bij Juizs adviseren ze ieder kwartaal een detox om je lichaam te reinigen en dat is een advies wat ik graag op volg. Misschien de volgende keer maar all the way?

Wil je het ook proberen? Dank kan je je hier je Till Dinner detox kuur bestellen. Je krijgt nu via ons 10% korting. Daarvoor kan je deze kortingscode gebruiken; #getoutofyourfatsuit (geldig tot 31-10-2015)

 

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuursapkuur