Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

5 TIPS OM WEER IN EEN GEZOND RITME TE KOMEN

 In Blog

De vakantie periode is weer voorbij, de kinderen zijn weer naar school. Bij JUIZ~S noemen we deze periode Back 2 Normal, laten we weer in een gezond dagelijks ritme te komen.

Hierbij 5 tip die je heel makkelijk helpen net iets gezonder te gaan leven:

 

1 Begin de dag met iets groens

 

Groente zit boordevol vitaminen en mineralen; de ideale manier om de dag dus te beginnen is met iets groens op je boord. Het internet staat vol met gezonde en makkelijke recepten voor smoothies. Let wel op de verhouding groenten : fruit en pas het recept desnoods aan. Idealiter is een verhouding van 2/3 groenten en slechts 1/3 fruit. Zo voorkom je dat je o zo gezonde bedoelde smoothie toch nog heel veel suiker bevat. Eet een handje ongebrande noten bij je smoothie of voeg een gezonde vet toe aan je smoothie (ongezoete amandelmelk, yoghurt of een halve avocado) en je blijft de hele ochtend verzadigd.

 

Vind je het teveel werk om elke dag een smoothie te maken, kies dan voor het Green Morning pakket van JUIZ~S. Dan heb je voor 4 weken lang elke werkdag een gezonde liquid salad in huis met minimaal 1 kg versgeperste groente per flesje. Wel zo makkelijk!

 

2  Prep je lunch

 

Neem een gezonde maaltijd mee naar werk zodat je niet bezwijkt voor de vette daghap uit de kantine. Met een zak sla wat extra rauwkost en een eiwitbron die je lekker vindt (gekookt eitje, linzen, geitenkaas, gerookte kip, gerookte zalm) en wat citroensap heb je in een handomdraai een gezonde voedzame salade klaar

 

3 Drink voldoende

 

Vaak verwarren we dorst met honger. Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt. Ben je niet zo’n waterdrinker? Probeer je water wat op te pimpen met wat schijfjes komkommer, citroen, munt of aardbeien met basilicum. Dat geeft een heerlijke smaak aan je water

 

4  Beperk je koolhydraten

 

Er is niets mis met het eten van koolhydraten, echter we eten al snel te veel. Als je ’s ochtends en ’s middags brood eet bij je ontbijt en lunch en ’s avonds een bord pasta achteroverslaat, dan zit er een dikke kans in dat je veel meer koolhydraten eet dan dat je lichaam nodig heeft. Te veel koolhydraten worden omgezet in vet. Mijn tip: beperk je koolhydraten tot 1 maaltijd per dag. Dus als je een lekker broodje bij de lunch neemt, eet dan bij het avond eten alleen vis/vlees met groenten.

 

5 Eet bewust

 

Vaak stoppen we dingen in onze mond terwijl we eigenlijk niet eens merken dat we eten. Probeer zo bewust mogelijk te eten: dus liever zonder een half oog op de TV of op je iphone. Geniet van elke hap, kauw voldoende en leg af en toe je bestek neer. Ga een gesprek aan met je tafelgenoot en geniet van je maaltijd!

We hopen dat deze tips je helpen om weer in een dagelijks gezond ritme te komen. Probeer het eens!

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentpompoen