Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

 In Detox Sapkuur Ervaringen

Cheers, het zit er op! Mijn driedaagse All Day Detox Sapkuur is alweer voorbij. Wat wilde ik ook al weer allemaal bereiken? Meer energie, betere nachtrust, lekkerder in mijn vel zitten en als het kan toch iets aan gewicht verliezen zo vlak voor de zomer, dat is altijd mooi mee genomen. De grote vraag  natuurlijk is… is het gelukt? Lees hieronder een mini-dagboekje van mijn ervaringen van afgelopen dagen.

Afbouw

I have a confession to make: ik ben verslaafd aan koffie. Koffie is voor mij HET zwarte goud, mijn motor die mij laat starten ‘s ochtends. Dubbele espresso, zwart, cappuccino, latte macchiato – ik lust het allemaal. Heel graag zelfs. En ik kan zo 4 dubbele espresso’s op een ochtend naar binnen tikken. Tja, je raadt al waar dit heen gaat, gedurende de afbouwdagen mag je geen koffie! Poe, daar moest mijn lichaam wel even aan wennen. Ik voelde me de hele dag niet wakker. Ken je dat, alsof er nog een prop watten achter je ogen zit. Het clean eten ging overigens helemaal goed ‘s avonds lekker een recept uit het afbouw recepten e-book gemaakt en daarna naar de kapper. Morgen beginnen, ik ben benieuwd!

Dag 1

Daar gaat ‘ie dan, Dag 1. Bizar om er achter te komen dat hoe ik gisteren nog de koffie miste, nu daar helemaal niet naar kraai. ‘s ochtends ging het erg goed. Vanaf de middag kreeg ik het wel echt zwaarder. Onderschat het niet, het is echt een behoorlijke challenge die je aangaat, de hele dag niet eten. Het viel mij best een beetje tegen. Ik kreeg ook echt pittige hoofdpijn. Ik weet als geen ander dat het er bij hoort en juist een teken is dat je lichaam afvalstoffen aan het verwerken is, maar belief me – de eerste dag is echt doorbikkelen. ‘s Avonds yoga gedaan en de film “Fat Sick & Nearly Dead” van Joe Cross gekeken zoals we ook aanraden in ons online programma. Een absolute must see als je de kuur doet. Joe sleept je er door heen!

Dag 2

De eerste resultaten zijn al geboekt: ik heb sinds tijden niet zo goed geslapen als vannacht! Bizar, dat is wel een grote motivator om de kuur vol te houden! Daarnaast gaf de weegschaal ook een leuk signaal af -0,7 kg  er af en dat al na de eerste dag. Ik had geen last van honger gevoel, wel nog lichte hoofdpijn maar barste van energie. Ik heb  zelfs samen met onze stagiair ‘s ochtends het hele kantoor opgeruimd! Dat was ook wel nodig, want dat leek na de lancering van JUIZ~S wel ontploft te zijn. ‘s Avonds ben ik met een vriendin naar de yogaschool gegaan voor een yogalesje. Daarna zijn we naar een terras gegaan voor een theetje. Ik heb braaf mijn koekje afgestaan en voelde mij energiek, wel een lichte hoofdpijn. Dat laatste kan misschien doordat vandaag mijn periode begonnen is; volgende keer de kuur toch beter timen.

Dag 3

Ik kan het ergens niet geloven dat het nu al weer dag 3 is! Het lijkt zo enorme opgave, maar die drie dagen vliegen echt voorbij, trust me! Vannacht weer een topnacht gehad, ik ga dat straks wel missen hoor, die goede nachtrust. De hoofdpijn klachten die ik vooral op dag 1 had (en nog wat lichte hoofdpijn op dag 2) zijn nu helemaal voorbij. Ik voel mij eigenlijk wel heel goed. Zo goed dat ik er ‘s avonds nog een pittige High Intensity training tegen aan heb gegooid. Die heb ik wel net zoals gisteren en eergisteren rond etenstijd gepland. Dat is ook mijn tip die ik je wil meegeven: ga juist iets anders doen op het moment dat je normaalgesproken eet. Dan kom je minder makkelijk in de verleiding om toch iets te gaan eten en mis je wat minder de gezelligheid die samen koken en eten met zich meeneemt.

En nu?

Nu heb ik toch een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant vind ik het jammer dat het er op zit, want mijn energie niveau heeft een enorme boost gekregen, mijn buik is platter (ja zelfs in DE week van de maand) en zit veel lekkerder in mijn vel. Ergens heb ik wel zin om er een paar dagen aan vast te plakken, om de resultaten vast te houden. Aan de andere kant houd ik van koken en de gezelligheid rondom eten. Dat heb ik best wel gemist. Dus kies ik voor de middenweg: en bouw ik op via ons JUIZ~S Till Dinner programma: overdag juicen en ‘s avonds een gezonde maaltijd.

Detox 10 day challenge

De driedaagse All Day heeft mij enorm bewust gemaakt van hoeveel je eigenlijk onbewust per dag eet. Ik zou daarom wel een keer de volledige kuur willen doen, 6 dagen vasten met 2 dagen afbouw en 2 dagen opbouw. Ik merkte alleen dat zoiets alleen te doen, best pittig is. Dus nodig ik je hierbij uit om je aan te melden voor een Detox 10 Day challenge! Met een groep ga je samen de challenge aan. Ik ben dit van plan om dit einde/na de zomervakantie te organiseren. Doe je mee? Dan maak ik er een heel event van. Meer informatie volgt snel!

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopment